Autoverkoper verdwijnt, financial lease verschijnt

Hebben jullie het al gehoord? De autoverkoper van Schaak verdwijnt. Ze hadden gelukkig meerdere zaken. Het bedrijf is dus niet failliet en de werknemers zijn gelukkig niet hun baan kwijt. De werknemers worden overgeplaatst naar andere vestigingen. De autoverkoper en autogarage in ons dorp verdwijnt wel. Dát is wel een verlies waarmee we zullen moeten leven.

Het is zo jammer. Alles verdwijnt langzaam. De bakker, slager, speelgoedwinkel, fietsenmaker, speciaalzaak, bloemenwinkel, buslijnen en scholen. Ach, het hoort wellicht bij de teloorgang van het leven. Alles wordt minder als je ouder wordt. Dan vraag ik mij af: heeft de jongere generatie dezelfde ervaringen als ik heb wanneer ik dit soort nieuws hoor? Zien zij ook de teloorgang in van ons dorp; de teloorgang van het leven?

Waarschijnlijk niet. Zij zien waarschijnlijk het verminderen van het voorzieningenniveau als iets wat jammer is, maar zien het niet als een onoplosbaar feit. Waarschijnlijk hebben zij al een oplossing uitgestippeld waardoor hun leven en hun consumptieniveau niet wordt beïnvloed door het teloorgaan van ons dorp. Jongeren zijn een stuk flexibeler dan ouderen. Ze kunnen met dit soort veranderen veel beter omgaan.

In hun relatief jonge leven hebben ze namelijk al veel meer veranderingen meegemaakt dan wij. Op onze beurt hebben wij significant veel meer veranderingen meegemaakt dan onze ouders en, in zeer hoge toenemende mate, onze grootouders. In de twintigste eeuw is de moderne technologische ontwikkeling zeer hard gegaan. Tegelijkertijd is door de Eerste en Tweede Wereldoorlog de samenleving aanzienlijk veranderd. De veranderingen gaan momenteel nog sneller en zijn nog heftiger. Onze kinderen zijn er aan gewend. Ze weten niet beter. Ze zijn hierdoor dus flexibel en kunnen veel beter omgaan met deze veranderingen. Ze reageren er zelfs op een manier op waarbij ze al een vervolgstap hebben of een ander plan hebben getrokken als reactie op een verandering.

Financial lease

Financial lease als oplossing

Zo ook op het probleem van het verdwijnen van de autoverkoper in ons dorp. Wij ouderen zijn even van slag. Ik vroeg het mijn zoon en hij had al een oplossing in gedachte: financial lease. Hij had dit al in zijn hoofd voordat er sprake van was dat autoverkoper Schaak zal verdwijnen uit het dorp. Het was er niet van gekomen om over te stappen op een financial lease, omdat er nog een autoverkoper zat. Nu van Schaak verdwijnt, is het voor mijn zoon dus een logische stap om het plan wat hij al in zijn hoofd had, uit te voeren.

Hij heeft op internet gezocht naar mogelijkheden, maar wist al dat hij zal uitkomen bij het afsluiten van een financial lease bij Rosfinance.nl. Het idee is mijn zoon zelf een auto uitzoekt die hij graag wilt hebben. Hij had natuurlijk al een automerk in zijn hoofd. Via internet heeft hij een goede autodealer gevonden die de auto die hij op het oog had, voor een goede prijs verkoopt. Deze koopprijs vult hij in op Rosfinance.nl. Vervolgens regelt de leasemaatschappij via de financial lease constructie de financiële afwikkeling en betaalt mijn zoon een maandelijkse leasebedrag aan de leasemaatschappij. Zo makkelijk werkt een financial lease.

Ook gezondheidsproducten kunnen gemakkelijk via interner verkocht worden.