Energielabel

Waarom het handig is bij aankoop van producten, een auto of een woning te kijken naar het energielabel. Een energielabel vertelt je precies hoeveel stroom of water het product verbruikt en laat daarmee zien hoeveel het product bij gebruikt kost.

Een wasmachine met label A zal bijvoorbeeld veel minder verbruiken dan een wasmachine met label C. beide labels staan trouwens hoog op de energieladder maar verschillen wel degelijk van elkaar.

Een energielabel bij woningen kennen we in Nederland nog niet zo heel lang, woningen hebben namelijk pas een energielabel gekregen vanaf 2015. Rijksoverheid heeft destijds iedere woning in Nederland op basis van standaard gegevens een energielabel gegeven. Omdat een energielabel kan worden aangepast wanneer de woning is voorzien van extra isolatie of andere duurzame maatregelen is het raadzaam het energielabel eens te controleren of het nog klopt. Een wijziging kan per internet worden doorgegeven, het kan zomaar zijn dat de woning nu een label E heeft maar na de wijzigingen zijn doorgevoerd uitkomt op een label B. Een hoger/ groener energielabel is niet alleen voordelig voor de energierekening maar ook voor de verkoop van de woning. Een woning met een groener label verkoopt sneller tegen een hogere prijs.

Wilt u een groener energielabel maar weet u niet hoe u dat kunt realiseren ? neem dan eens contact op met SCHOTGROEP Isolatie, zij verzorgen woning isolatie. Woning isolatie is één een van de maatregelen die ervoor zorgt dat de woning een groener label krijgt. En omdat woning isolatie naast een groener label ook zorgt voor een verhogend wooncomfort is het zeker de moeite waard.

SCHOTGROEP heeft door haar jarenlange ervaring en verschillende producten voor ieder probleem een passende oplossing. Neem gerust contact met ons. 078-677 7025.